Verkozen tot het BESTE KEUS volgens bezoekers van koiboeken.nl

10 maart 2010 admin Reacties uit
medisch handboek koi

medisch handboek koi

Het houden van koi brengt niet alleen plezier en genot. Elke liefhebber krijg wel eens te maken met gezondheidsproblemen, slechte waterkwaliteit of verzwakte vissen. Soms ontstaat dit na de koude winterperiode wanneer de koi vatbaar voor allerlei ziekten. Problemen met de waterkwaliteit kunnen ontstaan doordat het filtersysteem nog niet is opgestart, of er is het risico na de aanschaf van nieuwe koi. In al deze situaties is het handig enige basis kennis te hebben van ziekten (zoals bijvoorbeeld parasieten), waterkwaliteit, medicatie of quarantaine.

Daarom hebben bezoekers van koiboeken.nl dit boek verkozen tot beste keus:
MEDISCH HANDBOEK KOI
(waar kan ik dit boek kopen?)

Aan welke spelregels moeten we ons houden om koi gezond te houden, oftewel hoe kunnen we een gezond milieu creëren. Met deze informatie kun je niet alleen een hoop narigheid voorkomen maar ook de oorzaak van problemen achterhalen. Toch krijgt elke koi houder wel eens te maken met bepaalde ziektekiemen. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, als je maar weet hoe er mee om te gaan. Het “medisch handboek KOI” behoort tot één van de meest waardevolle naslagwerken voor de koi hobbyist, zeker bij de start van het seizoen.

Overzichtelijk gesorteerd in verschillende hoofdstukken komen alle facetten aan bod welke direct en indirect te maken

hebben met de gezondheid van uw koi. Het voorkomen, herkennen en oplossen van eenvoudige tot de meest gevreesde en complexe aandoeningen komen ter sprake.medisch handboek koi

Een deel van de gezondheidsproblemen zijn te voorkomen wanneer men kennis heeft van een gezonde leefomgeving. In het eerste hoofdstuk wordt dan ook een toelichting gegeven op de risico’s van stress en bijvoorbeeld de invloed waterkwaliteit. Ook de positieve effecten van juiste voeding of systeemonderhoud worden toegelicht.

Het daarop volgende hoofdstuk sluit aan met vaardigheden zoals het vangen, inspecteren en transporteren van koi.

Iedereen kan een schepnet vasthouden, maar wat moet je nou absoluut niet of juist wel doen om de vis niet extra te verwonden. Ook de voorbereiding en het uitvoeren van microscopisch onderzoek komt ruimschoots aan bod.

Zoals van een medisch handboek verwacht kan worden komen ook de verschillende ziektekiemen uitgebreid aan bod. Wat zijn de verschillen tussen parasieten, virussen, bacteriën en schimmels. De meest voorkomende varianten worden toegelicht. Diagnose, preventie en behandeling komen systematisch ter sprake.

Tot slot maakt een volledig register van alfabetisch gesorteerde trefwoorden dit handboek compleet. Met 300 kleurenfoto’s en afbeeldingen is dit 160 pagina’s tellende naslagwerk een echte aanrader voor elke hobbyist.
koopnubol

KOI, een koi boek van maarliefst 256 pagina’s

25 augustus 2009 admin Reacties uit
KOI

KOI

 1. Auteur: “A team of experts”
 2. Taal: Engelstalig
 3. Aantal pagina’s: 256 !
 4. Verschijningsdatum: December 2007
 5. ISBN: 9781842861738
 6. Prijs: UITVERKOCHT

Deze uitgebreide koi encyclopedie gaat wat dieper in op de gezondheidszorg als basis van het koi houden. Naast de praktische aspecten van deze koi hobby zoals het creëren en onderhouden van een koi vijver, beschijft dit koi boek ook de sensatie van het kweken of showen van koi.

Tot slot komen alle verschillen en kenmerken van de koi variëteiten ter sprake in dit boek, dit met diverse begeleidende foto’s.

koopnubol

KOI a handbook for keeping Nishikigoi

25 augustus 2009 admin Reacties uit
KOI a handbook for keeping Nishikigoi

KOI a handbook for keeping Nishikigoi

 1. Auteur: R. Watt / S de Kock
 2. Taal: Engelstalig
 3. Aantal pagina’s: 160
 4. Verschijningsdatum: April 2006
 5. ISBN: 9781845370404
 6. Prijs: € 24,99

In dit boek wordt een toelichting gegeven op alle 15 erkende koi variëteiten. Hoewel  het vooroordeel bestaat dat deze koi vissen vanwege de hoge prijzen, niet bereikbaar zouden zijn voor de meeste mensen, geeft dit boek inzicht waar het daadwerkelijk om gaat bij het houden van koi.

Indien we weten wat er qua waterkwaliteit, techniek en verzorging bij komt kijken. Kan een breed publiek genieten van deze prachtige koi karper.

Dit alles is terug te vinden in dit mooie “hand boek voor het houden van KOI”

koopnubol

Koi medicine

18 augustus 2009 admin Reacties uit
Koi medicine

Koi medicine

 1. Auteur: L. Jepson
 2. Taal: Engelstalig
 3. Aantal pagina’s: 104
 4. Verschijningsdatum: Februari 2004
 5. ISBN: 9781852791773
 6. Prijs: UITVERKOCHT

Dit informatieve koi boek over ziekten, medicatie en behandingen vult het gat op tussen de basisinformatie van de “standaard” koi boeken en de complexe materie zoals terug te vinden in een veterinair boek.

Oftewel een aanwinst voor de gevorderde koi hobbyisten, koi kwekers en koi handelaren die graag wat meer kennis willen opdoen over verschillende ziekteverwekkers, medicijnen en behandelmethoden voor koi.

koopnubol

Manual of KOI Health

24 augustus 2009 admin Reacties uit
Manual of KOI Health

Manual of KOI Health

 1. Auteur: T. Pitman / K. Holmes
 2. Taal: Engelstalig
 3. aantal pagina’s: onbekend
 4. verschijningsdatum: November 2004
 5. ISBN: 9781552979778
 6. Prijs: UITVERKOCHT

Dit koi boek is bijzonder makkelijk te lezen voor de koi kenner.

Heeft u enige basiskennis van koi in huis en wilt u graag meer weten over:

 • Koi soorten en variëteiten 
 • parasieten en bacteriele infecties bij koi
 • De invloed van waterkwaliteit op het welzijn van de koi
 • Filteren en onderhoud

Dan is dit het koi boek dat u zoekt!

koopnubol